Friday, May 3, 2024
No menu items!
HomeΕιδήσειςΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΕ! Σκοτώθηκε Ισραηλινός στρατιώτης και τραυματίστηκαν τρεις ακόμα καθώς το IDF...

ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΕ! Σκοτώθηκε Ισραηλινός στρατιώτης και τραυματίστηκαν τρεις ακόμα καθώς το IDF προετοιμάζεται για χερσαία επιχείρηση στη Γάζα

Ένας ισραηλινός στρατιώτης έχασε τη ζωή του, ενώ τρεις άλλοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια μιας επιδρομής που πραγματοποίησαν οι Δυνάμεις Άμυνας του Ισραήλ (IDF) στο πλαίσιο προετοιμασιών για μια χερσαία επιχείρηση στη Γάζα. Αυτή η επιδρομή έλαβε χώρα στην περιοχή του Κιμπούτς Κισουφίμ, κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του IDF, Ντάνιελ Χάγκαρι, κατά τη διάρκεια μιας ενημέρωσης μέσω βίντεο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ένας αντιαρματικός πύραυλος εκτοξεύτηκε προς ένα άρμα μάχης των IDF και ένα όχημα μηχανικού, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός στρατιώτη, ενώ ένας άλλος τραυματίστηκε σοβαρά και δύο ακόμα υπέστησαν ελαφρότερα τραύματα, σύμφωνα με τον Hagari.

Ο IDF ανέφεραν ότι η επιδρομή αποτελεί μέρος των προετοιμασιών για μια επιχείρηση στη Γάζα, κατά την οποία οι ισραηλινές δυνάμεις προσπαθούν να αποδυναμώσουν τις υποδομές της τρομοκρατίας, να απαλλάξουν την περιοχή από τρομοκράτες και όπλα, καθώς και να εντοπίσουν αγνοούμενους και πτώματα.

Οι οικογένειες των στρατιωτών που ενεπλάκησαν στο περιστατικό έχουν ειδοποιηθεί αναφορικά με τα γεγονότα.

Ταυτόχρονα, μαχητές της Χαμάς συγκρούστηκαν με ισραηλινά στρατεύματα εντός της Γάζας, σημειώνοντας μια από τις πρώτες συγκρούσεις μεταξύ των δύο πλευρών στο έδαφος της Γάζας από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου.

Ο αρχηγός του επιτελείου του IDF ανακοίνωσε το Σάββατο στους διοικητές ότι ο ισραηλινός στρατός ετοιμάζεται να “εισέλθει στη Λωρίδα της Γάζας” με στόχο να αντιμετωπίσει τη Χαμάς. Ωστόσο, δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο για αυτή την επίθεση. Παράλληλα, οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν να καθυστερήσουν την ισραηλινή χερσαία επίθεση στη Γάζα με στόχο να επιτρέψουν την απελευθέρωση περισσότερων ομήρων και την εισαγωγή επιπλέον ανθρωπιστικής βοήθειας στην πολιορκημένη περιοχή, σύμφωνα με πηγές που ενημερώθηκαν για τις συζητήσεις.

See also  ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ! Δυο άτομα εγκλωβισμένα σε τροχαίο στου Ποντή

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Σταυρουλα Τσιλιμαντου on Ενοικιάζεται Studio στην Γαρίτσα 350€
ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΟΡΑΚΙΑΝΙΤΟΥ on Ενοικιάζεται Studio στην Γαρίτσα 350€
error: Content is protected !!