Thursday, May 9, 2024
No menu items!
HomeautoΗ εξάτμιση δίνει άλογα η όχι;

Η εξάτμιση δίνει άλογα η όχι;

 

 

Ο περισσότερος κόσμος όταν σκέφτεται εξάτμιση του πάει στο μυαλό ότι το όχημα θα διαθέτει και αρκετά άλογα, είναι όμως έτσι; η εξάτμιση δίνει άλογα η όχι, αν ναι πόσα είναι αυτά.

Γενικότερα θα πρέπει να γνωρίζεις πως σε ένα αμάξι ‘μαμά’ μια εξάτμιση δεν θα δώσει ποτέ την απόδοση που θέλεις, δεν θα δώσει δηλαδή κάτι τρελό, όμως μια εξάτμιση μπορεί να δώσει ροπή. Ξεχνάμε λοιπόν τα άλογα και πάμε να δούμε πως και πότε μια εξάτμιση θα δώσει αυτά που θέλεις η τουλάχιστον να είναι κοντά σε αυτό που θέλεις. Πάντα μιλάμε για ένα αμάξι ‘μαμά’. 

Δίνει άλογα μια εξάτμιση σε ένα αμάξι μαμά;

Όχι, διαφορά σε άλογα δεν θα δεις και ίσως αν δεις να είναι και πεσμένα, τα οχήματα πλέον έχουν την κατάλληλη εξάτμιση ώστε να προσφέρουν μια ‘καλή’ επίδοση, ασφάλεια και σωστά καυσαέρια. Το μόνο που μπορεί να δώσει είναι ροπή.

Αξίζει να βάλω εξάτμιση aftermarket;

Γενικότερα αν γνωρίζεις πως μπορεί να σου δώσει κάτι έξτρα και θέλεις προφανώς και αξίζει, το θέμα είναι να έχεις έναν μηχανικό από κοντά που να γνωρίζεις το επάγγελμα και να μπορεί να σου πει ξεκάθαρα και απλά αν για το δικό σου αμάξι κάνει και αξίζει.

Τι διαφορά θα δω;

Διαφορές θα ακούσεις πρώτα και μετά ίσως να δεις, σε γενικές γραμμές όπως είπαμε και ποιο πάνω ίσως να δεις και μειωμένη απόδοση αν η δουλειά δεν γίνει σωστά. Καλή έρευνα, καλή επιλογή μηχανικού για να μπορείς να κρίνεις αν αξίζει η όχι.

Η αλλαγή εξάτμισης φέρνει και αύξηση κατανάλωσης;

Παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες, αλλά σε γενικές γραμμές ίσως μια αύξηση την δεις ότι και αν κάνεις, είτε είναι σε νορμάλ κατάσταση είτε επιλέξεις “μπουρί”.

See also  Diesel Heater αυτοκινήτου και φορτηγού

 

Τελικά αξίζει η αλλαγή εξάτμισης η όχι;

Αν το θέλεις θα το κάνεις, όσο και να διαβάσεις στο τέλος θα κάνεις αυτό που θες και το ξέρουμε και οι δύο μας, οπότε αυτό που προτείνουμε είναι το εξής: Καλή έρευνα αγοράς, καλό μηχανικό, καλή ποιότητα εξάτμισης.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Σταυρουλα Τσιλιμαντου on Ενοικιάζεται Studio στην Γαρίτσα 350€
ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΟΡΑΚΙΑΝΙΤΟΥ on Ενοικιάζεται Studio στην Γαρίτσα 350€
error: Content is protected !!