Thursday, May 9, 2024
No menu items!
HomeMotoΠως να πειράξεις το παπί σου

Πως να πειράξεις το παπί σου

 

 

Πως να πειράξεις το παπί σου

Θα δούμε απλές μεθόδους που μπορεί να ακολουθήσει καθένας που θέλει να ‘πειράξει’ το μηχανάκι του για καλύτερες επιδόσεις. Δεν θα μπούμε στο κομμάτι του να ανοίξεις μοτέρ, τουλάχιστον σε αυτό το άρθρο θα ασχοληθούμε με τους παραδοσιακούς τρόπους.

 

Βάλε καλύτερο καύσιμο

Σίγουρα θα έχεις ακούσει άπειρες φορές πως παίζει πολύ μεγάλο ρόλο κάτι τέτοιο στο να πηγαίνει καλύτερα, όμως είναι και το βασικό για να αρχίσεις, αν δεν φροντίσεις για το καλό καύσιμο τότε ότι και να κάνεις πάντα κάτι θα σου λείπει.

 

Βάλε χαμηλό προφίλ λάστιχα

Όσο περίεργο και να σου ακούγεται θα δεις καλύτερες επιδόσεις. Εννοείτε ότι μετά δεν ζητάμε για λακκούβες κτλ αποφεύγεις μέχρι και χαλικάκι στο δρόμο. Το μηχανάκι και θα δείξει και θα σου δώσει καλύτερες επιδόσεις όταν αυτό είναι που θέλεις.

Μεγαλύτερο καρμπυρατέρ

Εκεί θα αρχίσεις να βλέπεις αισθητή διαφορά στο δρόμο, σε πορεία αλλά και στα ανοίγματα, φρόντισε ωστόσο ότι νούμερο και αν είναι να βάλεις να το σηκώνει το μοτέρ σου. Αν δεν θέλεις να μπλέξεις ψάξε για άλλα ζιγκλέρ. 

 

Ανοικτή εξάτμιση

Την ανοικτή εξάτμιση θα την βάλεις αφού είσαι σίγουρος/σίγουρη πως το μηχανάκι έχει και άλλο να δώσει, διαφορετικά αν δεν έχει δεν θα σου προσφέρει τίποτα απολύτως. Πάρε μια ποιοτική εξάτμιση και όχι κινέζικη, διότι οι κινέζικες και χάνουν και θα το μετανιώσεις πολύ γρήγορα μιας και με την πρώτη βροχή θα αρχίσει να πετάει σκουριά. 

 

Φρόντισε να καθαρίζεις συχνά το καρμπυρατέρ σου

Είναι δεδομένο ότι ακόμα και για βόλτα για είναι το μηχανάκι σίγουρα κάποια στιγμή από βενζίνες και από σκόνες θα μαζέψει πολλά μέσα, η καλύτερη μέθοδο για τον καθαρισμό είναι αέρας με το κομπρεσέρ και καθαριστικό φρένων για να καθαρίσει εντελώς το ποτηράκι μέσα και τα ζιγκλέρ. 

See also  Διαγνωστικό Μοτοσυκλέτας : Παρουσίαση του JDiag M200 OBD2 Scanner

 

Καλύτερο μπουζί

Η ανάφλεξη είναι και αυτή βασική για την λειτουργία του κάθε οχήματος, για αυτό και εδώ καλό είναι να φροντίσεις να προσφέρεις στο μηχανάκι σου το καλύτερο δυνατό. Σίγουρα και με αυτό θα δεις διαφορά και είναι δοκιμασμένο όπως και όλα τα υπόλοιπα στο άρθρο. 

 

Βάλε καλύτερη ηλεκτρονική

Επιλογές υπάρχουν πραγματικά άπειρες, η λίστα είναι τεράστια και η επιλογές που έχεις δεν θα σε απογοητεύσουν καθόλου. Ψάξε τι είναι αυτό που ζητάς και θα βρεις προτάσεις για κάθε τι. Δίνουν και ανάλογα το τι θα βάλεις πάνω μπορούν να δώσουν πολύ.

 

Άλλαξε το καλώδιο του πολλαπλασιαστή με σιλικόνης 

Θα δεις τρελή διαφορά με το συγκεκριμένο, ειδικά αν βάλεις πολλαπλασιαστή από μεγαλύτερο μηχανάκι θα δεις διαφορά που δεν θα την περιμένεις από κάτι τόσο απλό, σίγουρα και εκεί αξίζει να δώσεις κάτι παραπάνω για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και για να πιάσεις τον στόχο που έχεις.

 

Ρύθμιση βαλβίδων 

Ψάξε ανάλογα τα κυβικά σου να βρεις τι είναι αυτό που έχει δουλέψει για άλλα άτομα και θα κρίνεις αν πρέπει να τα αλλάξεις, εμείς προτείνουμε από 100 κυβικά μέχρι 250 να ρυθμίζεις 0.10 εισαγωγή 0.10 εξαγωγή η μπορείς να δοκιμάσεις 0.08 με 0.10 ότι λειτουργεί για σένα καλύτερα. 

 

Λάδια και φίλτρο λαδιού

Μεγάλη προσοχή με αυτά τα δύο, σίγουρα δεν θέλεις να σε βρει καλοκαίρι χωρίς μηχανάκι για αυτό κάνε το καλό και βάζε σωστά λάδια και να τα αλλάζεις συχνά ειδικά όταν το μηχανάκι το καις στο δρόμο. Κάθε φορά που θα αλλάζεις λάδια καλό είναι να αλλάζεις και το φίλτρο, αν δεις ότι είναι ακόμα πολύ καθαρό το φίλτρο τότε να το αλλάζεις κάθε δεύτερη φορά.

See also  Κάθε πότε αλλάζω λάδια στο παπί;

 

Αλλαγή φίλτρου βενζίνης στο σωληνάκι 

Πάντα να το κοιτάς, μαζεύει πολύ εύκολα σκουπίδια είτε από την βενζίνα είτε από σκουριές μέσα στο ντεπόζιτο, θέλει προσοχή γιατί από αυτό μπορεί να κάνει κοψίματα το καρμπυρατέρ και να μη ξέρεις από τι είναι. 

 

Μικρό βολάν και ρεύματα racing 

Ο καλύτερος τρόπος για να πάρει το παπί σου στροφάρισμα είναι η αλλαγή βολάν σε μικρό, πακέτο όμως θα πρέπει να πάρεις και ρεύματα για να κάνεις σωστή δουλειά, κοίτα μόνο την πλεξούδα ώστε ότι πάρεις να γνωρίζεις πως να το συνδέσεις αν την δουλειά την κάνεις εσύ.

Τέλος θα πρέπει να προσθέσουμε πως πάντα θα πρέπει να κρατάς σε τέλεια κατάσταση τα φρένα και όλο το σύστημα των αναρτήσεων σου. Πρώτα φτιάχνεις αυτά και μετά πας για όλα τα άλλα και φυσικά Πάντα Κράνος.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Σταυρουλα Τσιλιμαντου on Ενοικιάζεται Studio στην Γαρίτσα 350€
ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΟΡΑΚΙΑΝΙΤΟΥ on Ενοικιάζεται Studio στην Γαρίτσα 350€
error: Content is protected !!