Thursday, May 9, 2024
No menu items!
HomeΤεχνολογίαΠως να βγάλεις λεφτά από το YouTube και πως Creators το κάνουν...

Πως να βγάλεις λεφτά από το YouTube και πως Creators το κάνουν ως επάγγελμα (YouTube Automation)

 

 

 

Όλο και περισσότερα άτομα βγάζουν χρήματα μέσο του YouTube και πλέον είναι σε θέση να μοιράζουν την γνώση τους για το πως ο καθένας μπορεί να το κάνει με απλά βήματα. Αρχικά μιλάμε για το μοντέλο των cash cow channels δηλαδή καναλιών που δεν απαιτείτε η παρουσία ενός ανθρώπου παρά μόνο η φωνή. Αυτό τα κάνει εύκολα στην διαχείριση αλλά ποιο σημαντικό στο να μπορεί κανείς να προσλάβει ανθρώπους ώστε να το κάνουν εκείνοι. 

 

Ουσιαστικά δηλαδή τα βήματα είναι:
1. Δημιουργία καναλιού για ένα συγκεκριμένο θέμα πχ Gaming.
2. Σενάριο για το βίντεο.
3. Voice over.
4. Animation / video.
5. Δέσιμο του βίντεο.
6. Ανέβασμα στο κανάλι.

Προφανώς η διαδικασία απαιτεί χρόνο και χρήματα αφού δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει τόσο απλά, επίσης θα πρέπει να έχουμε στο νου μας πως η καλύτερη ‘αγορά’ για τέτοια βίντεο είναι το αγγλόφωνο κοινό. Γενικότερα αυτή την διαδικασία την έχει αναδείξει και το Forbes με αρκετούς Creators που πλέον είναι καθαρά επιχειρηματίες και όχι απλοί YouTubers, τα χρήματα όπως δείχνουν και διαφημίζουν είναι πολλά και η δουλειά που απαιτείτε για να φτάσεις σε ένα τέτοιο επίπεδο είναι υπερβολική αλλά προφανώς και αξίζει τον κόπο αν κρίνουμε από το Lifestyle πολλών.

 

Πόσο πληρώνει το YouTube όμως ανά 1000/views? 

 

Σε γενικές γραμμές δεν μπορείς να γνωρίζεις ακριβώς σε καμία περίπτωση, μπορείς όμως να πεις έναν αριθμό στο περίπου βάσει διαφημιζόμενων και άλλων παραγόντων.
Κωμωδία / φάρσες
$1-$3/1000views
Τεχνολογία
$7-$20/1000views
Αυτοκίνητα
$15-$20/1000views
Lifehacks
$2-$5/1000views
Makeup
$7-$12/1000views
Gaming
$3-$7/1000views
Οι κατηγορίες είναι αμέτρητες το ίδιο και οι ιδέες για νέο περιεχόμενο, αυτό που αναφέρουν όσοι ασχολούνται με το YouTube είναι πως αν είναι να κάνεις κάτι κάντο όχι για να χρήματα αλλά γιατί σου αρέσει. Οι παραπάνω μετρήσεις έρχονται από το τιμές Αμερικής, δηλαδή κοινό το οποίο βρίσκεται στην Αμερική. Φυσικά τα πάντα αλλάζουν αφού όλο και περισσότερες επιχειρήσεις μπαίνουν στο διαδίκτυο και θέλουν να διαφημιστούν.
Το YouTube Automation όπως λέγεται η διαδικασία που δεν χρειάζεται να φτιάχνεις εσύ τα βίντεο έχει προσφέρει χρήματα και οικονομική ελευθερία σε αρκετό κόσμο, ο λόγος είναι απλός μιας και δεν χρειάζεται να παράγεις εσύ τα βίντεο. Πολλά άτομα ωστόσο δεν έχουν τα χρήματα για να αρχίσουν κάτι τέτοιο μιας και ένα καλό βίντεο εξολοκλήρου φτιαγμένο από άλλους ανθρώπους κοστίζει περίπου 70Ευρώ τι κάνεις λοιπόν στην περίπτωση που δεν θα ήθελες να ξοδέψεις τόσα χρήματα για ένα βίντεο; Αρχίζεις να παράγεις τα βίντεο εσύ, γράφεις τα λόγια σου (σενάριο η αλλιώς Script) με το πλάνο που έχεις για το βίντεο ώστε να έχεις μια σωστή ροή, έπειτα συλλέγεις υλικό το οποίο ταιριάζει με το περιεχόμενο σου και αρχίζεις να φτιάχνεις το τελικό αποτέλεσμα, βρίσκεις ημέρες και πόσα βίντεο μπορείς να παράγεις και ξεκινάς χωρίς να σταματάς, βγάζεις υλικό και το ανεβάζεις με μια συγκεκριμένη ροή, αν δηλαδή θέλεις να ανεβάζεις δύο βίντεο την εβδομάδα τότε θα πρέπει να μείνεις στα δύο βίντεο την εβδομάδα, αν μπορείς να ανεβάζεις κάθε μέρα τότε θα πρέπει να παράγεις τα βίντεο και να τα ανεβάζεις κάθε μέρα ανεξάρτητα με οτιδήποτε άλλο γίνεται.
Με μια γρήγορη έρευνα στο διαδίκτυο μπορείς να δεις πως όλοι αναφέρουν πως σημασία έχει η ποιότητα, οπότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να υπολογίσεις πόσο υλικό μπορείς να παράγεις μέσα σε μια εβδομάδα, σίγουρα δεν θα ήθελες να μην προλαβαίνεις. Βρες πόσα βίντεο μπορείς να έχεις έτοιμα και μείνε σε αυτά.
Δούλεψε πολύ το υλικό σου από άποψη πρωτοτυπίας, είναι καλό να βλέπεις άλλους YouTubers και μεγάλα κανάλια να κάνουν κάτι που ίσως να μπορείς και εσύ, αλλά το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να παράγεις υλικό που κανείς δεν θα μπορεί να το βρει κάπου αλλού, είτε αυτό το αλλού είναι βίντεο είτε κάποιο βιβλίο, στο YouTube αρέσει το υλικό που θα ανεβάζεις να είναι μοναδικό.
Γράψε μια καλή περιγραφή για το κανάλι σου με περίπου 3-4 παραγράφους, ξεκαθάρισε από την αρχή τι προσφέρεις στο κανάλι σου και τι είναι αυτό που οι χρήστες θα πάρουν από κάθε σου βίντεο, επίσης καλό είναι να αναφέρεις κάθε πότε ανεβάζεις βίντεο.
Πρέπει να το ζητάς. Κάθε φορά που θέλεις οι Viewers σου να κάνουν κάτι πρέπει να το ζητάς, θα πρέπει να το λες, όσο απλό και να σου ακούγεται οι viewers θα κάνουν ακριβώς ότι τους πεις και έτσι θα αυξηθεί η κινητικότητα στο βίντεο σου που σκοπό έχει την ώθηση από τον αλγόριθμο.
Πρόσεξε πάρα πολύ τα Thumbnail σου, δεν χρειάζεται κάθε βίντεο σου να είναι Click-bait για να κάνεις κάποιον χρήστη να πατήσει πάνω, προσπάθησε να βάλεις φαντασία και να έχεις στην διάθεση σου χρόνο όταν ετοιμάζεις ένα Thumbnail.
Χτίσε μια ποιο προσωπική σχέση με το κοινό σου, ζήτησε από τους viewers σου να σε ακολουθήσουν στα Social Media, εκεί μπορείς να προσφέρεις μια ποιο προσωπική σχέση και να αποκτήσεις ένα δέσιμο, απάντησε σε ερωτήσεις, δώσε βοήθεια όπου μπορείς και γενικά προσπάθησε να δίνεις κάτι παραπάνω, αυτό θα μπορούσε να είναι για παράδειγμα μια ανακοίνωση σε ένα στόρυ λίγο πριν ανέβει ένα βίντεο.
Φτιάξε τον τίτλο από τα βίντεο σου όσο καλύτερα μπορείς, κάνε την έρευνα σου και δες τι λειτουργεί, βρες έναν συγκεκριμένο τρόπο να κάνεις κάθε φορά την έρευνα σου για τον τίτλο από το κάθε σου βίντεο, πρόσθεσε στον τίτλο σου λέξεις κλειδιά.
Μην ξεχνάς ποτέ να ζητάς από τους Viewers σου να κάνουν κοινοποίηση το βίντεο, μην ξεχνάς πως με αυτόν τον τρόπο θα σε μάθουν και άλλοι άνθρωποι και η άνοδος σου θα είναι ποιο εύκολη με την βοήθεια των κοινοποιήσεων. Όπως είπαμε και πριν λοιπόν ζήτα ακριβώς αυτό που θες από τους Viewers σου και θα σου το δώσουν.
Να προσφέρεις πάντα κάτι έξτρα, αυτό μπορεί να είναι ένα E-book η κάτι που δίνοντάς το προσφέρεις έξτρα βοήθεια η διασκέδαση στους ανθρώπους που σε παρακολουθούν, μην ξεχνάς πως όλοι οι άνθρωποι λίγο πολύ κάποια στιγμή βαριούνται, βρες λοιπόν κάτι για να κρατήσεις το κοινό σου σε εγρήγορση.
Τέλος θα πρέπει να καταλάβεις πως το YouTube σου δίνει την δυνατότητα να κάνεις αμέτρητα πράγματα, θα σε βοηθήσει να μάθεις πράγματα που πριν δεν γνώριζες και που ξέρεις, μέσα από αυτή την διαδικασία μπορεί μέσα στα επόμενα χρόνια να είσαι ένα μεγάλο όνομα. Για να πετύχεις τον στόχο σου όμως πρέπει να κάνεις ένα και μοναδικό πράγμα και αυτό είναι το να αρχίσεις όσο ποιο γρήγορα μπορείς, δεν υπάρχει λόγος να το καθυστερείς άλλο. Επίσης να θυμάσαι πως αυτό που κάνεις κάντο γιατί πρώτα από όλα τα θέλεις εσύ, όλα τα άλλα θα έρθουν αργά η γρήγορα. Καλές παραγωγές.

 

See also  Ο ποιο εύκολος τρόπος να γίνεις Viral το 2021

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Σταυρουλα Τσιλιμαντου on Ενοικιάζεται Studio στην Γαρίτσα 350€
ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΟΡΑΚΙΑΝΙΤΟΥ on Ενοικιάζεται Studio στην Γαρίτσα 350€
error: Content is protected !!